ALOITUSSIVU | HISTORIA | GALLERIA | KUVA-ARKISTO | SUKUSEURA | UKK | LINKKEJÄ

Ohjeet kuvien toimittamiseksi kuva-arkistoon

Kaikki suvun jäsenet voivat toimittaa kuva-aineistoa sukuneuvostolle, joka päättää kuvien julkaisemisesta. Kuva-arkiston eräs päätarkoitus on kartuttaa aineistoa tulevaisuudessa laadittavaa multimedia-esitystä varten. Painopiste on tällöin sotaa edeltäneessä ajassa, mutta myös uudempi aineisto on tervetullutta. 

Uudemman aineiston osalta on toivottavaa, että sukulaiset lähettäisivät ennen muuta ryhmäkuvia, ja henkilökuvien osalta laadukkaita muotokuvia. Tavalliset passikuvat sen sijaan voi toimittaa julkaistaviksi sukurekisterin yhteydessä.

Kuva-arkistoon toimitettava aineisto tulisi varustaa selittävin tekstein, josta käy ilmi, mitä/keitä kuva esittää sekä aika ja paikka, jolloin kuva on otettu/luotu, mielellään myös kuvaajan/tekijän nimi.

Kuvat voivat olla missä muodossa tahansa: mustavalko- tai värivedoksia, negatiiveja, diapositiiveja tai digitaalisia kuvia. Jos aineisto toimitetaan digitaalisena, pyydetään kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin:

Jos aineisto toimitetaan muussa kuin digitaalisessa muodossa, se palautetaan. Digitaalista aineistoa ei palauteta (ellei erikseen pyydetä).

Jos hallussasi on arvokkaita kuvia (esim. vedoksia, joista ei ole negatiivia, tai negatiiveja, dioja, piirroksia ym. alkuperäiskappaleita) etkä uskalla lähettää niitä postissa, ota yhteys sukuneuvoston sihteeriin. Kuva-aineisto voidaan tietyissä tapauksissa noutaa ja palauttaa heti skannauksen jälkeen, ja tulevaisuudessa skannaus voidaan järjestää mahdollisuuksien mukaan myös paikan päällä tai esim. sukukokouksen yhteydessä. Joissain tapauksissa kuvat voi myös skannauttaa kuvapalvelussa sukuseuran kustannuksella.


Ylläpito: webmaster@tenkaset.net. Viimeksi päivitetty 06.10.2006.

Sivun yläosaan