ALOITUSSIVU | HISTORIA | GALLERIA | KUVA-ARKISTO | SUKUSEURA | UKK | LINKKEJÄ

 TAKAISIN

Aaron J. Tenkasen (ACaebaf) kirje Osmo (ACaebaaba) ja Tuula (ACAebaabb) Tenkaselle

Rakkaat nuoret!

Olemme niin iloisia täällä, saadessamme mieluisimman joululahjanne, kuvanne. En olisi uskonut, että aika rientää niin huimasti; molemmat olette jo aikuisia. Pidin viimekesään asti teitä kumpiakin vielä lapsina, mutta nähtyäni Osmon ukkia hautaamassa, olin aivan yllättynyt, kun oli jo miehen mittainen. – No niin. Kiitämme sydämellisesti lahjastanne!

Olisimme lähettäneet perhekuvamme, mutta ei sattunut nyt olemaan. – Aija lähettää rippipäivänsä muiston pikkuserkuilleen. Ei olisi tahtonut mielellään tätä kuvaa lähettää, kun suu on niin leveänä naurusta. Mutta samahan tuo on. Suu on kyllä hänellä niinkuin muilla sukumme jäsenilläkin, jotta valokuvaaja on vastuussa siitä, kun pakotti hänet nauramaan.

Minä lähetän lähes pari vuotta sitten, valotuksen, joka edustaa 70 vuotista päivääni. Kaikki kymmenet kuvani jäivät suuren albumin kanssa rajan taa. Olen ollut kovasti pahoillani tuosta albumista, sillä se sisälsi noin sata kuvaa hyvistä ystävistäni ja sukulaisistani. – Itsestäni en halua enää kuvaa ottaa, sillä olen pirun rumannäköinen kaikkine uurteineen ja koristuksineen. – Nuoruus kun katoaa, niin kaikki kaunis katoaa; jäljelle jää vaan irvikuva.

Asiasta toiseen. – Kun isoisänne hautajaisissa päätimme pitää sukukokouksen ensikesänä täällä Keuruulla, niin kirjoitin joku päivä Arvo-setällenne, että ilmoittaa asiasta Teille, ja että tuo tilaisuus on saatava niin musikaaliseksi kuin suinkin voimme!

En tiedä teidän musiikkitaidostanne mitään mutta arvelen laulua kyllä harrastaneenne. Nyt on tärkeä tietää mitä ääntä te kumpikin laulatte? - Sinä Osmo olet kai enemmän tenorimiehiä – mutta kumpaa – toista vai ensimmäistä? Entäs Tuula? – Esitettäväksi tulee Ukkinne kaunis sekakuorosävellys "Nyt hiljainen on ilta ei tuulta humina…" Sanat ovat Eudo-veljemme jotta tulee suku edustamaan runoutta ja säveltä.

Minulta tulee ehkä pari mieskuorosävellystä, jotka ovat kiirastulessa kirkastuneet ja saaneet valiokuorojen esittämänä konserteissa erinomaiset arvostelut. – "Miss´ on matkan pää" on Viipurissa ollut jo Karjalan laulun parhaita esityksiä vuosikymmenen, moneen eri otteeseen. Sama laulu oli joku vuosi sitten Turun parhaimman mieskuoron ohjelmassa joka sai erinomaisen arvostelun kirkkokonsertissa, Tuomiokirkossa. Sekakuorona on sama laulu ollut jo paljon laulettuna ja kuultuna radiokonserteissa. Kun ilmoitatte mitä ääntä laulatte niin lähetän nuotit. Ilmoittakaa ensitilassa, sillä äänet pitää mennä aivan ulkoa, eikä nuotteja voi enää käsissä pitää. Saatessani vastauksenne palaamme asiaan. Olkaa tervehdityt ja sydämelliset tervehdykset myös kasvatti-tätillenne! Hyvää joulua ja uutta vuotta!

Sekakuorolaulu tulee myös minun käsialaani.

A.J.T.


Kirjeessä ei ole päiväystä, mutta siinä ilmaistujen aikaviittausten perusteella se lienee kirjoitettu vuoden 1951 lopussa tai vuoden 1952 alussa. Aaronin kaavailema sukukokous ei toteutunut vielä 1952, vaan vasta 1956, jolloin sukuseuran perustava kokous järjestettiin Tampereella. 


Ylläpito: webmaster@tenkaset.fi. Viimeksi päivitetty 11.10.2006.

Sivun yläosaan